Ubikinoni palautti statiinien viemän muistin

Kolesterolia alentavat lääkkeet, statiinit, voivat heikentää muistia ja aiheuttaa lihaskipuja ja -heikkoutta, haimatulehdusta, diabetesta ja muita sivuvaikutuksia. Nigerialainen kardiologian professori kertoo, kuinka statiinihoito oli vienyt hänen naispotilaaltaan muistin niin, että tämän oli vaikea selvitä arkiaskareissaan. Muisti palasi ja lihaskivut hävisivät, kun statiinihoitoa täydennettiin ubikinonilla (100 mg/vrk).

Kardiologian professori Basil N. Okeahialam (Cardiology Sub-Unit 1, Department of Medicine, Jos University Teaching Hospital, Jos, Nigeria) kehottaa statiineja käyttäviä ihmisiä nauttimaan ubikinonia sivuvaikutusten ehkäisemiseen ja hoitoon. Voit katsoa professorin lyhyen videon tästä linkistä.

Statiinit estävät maksaa valmistamasta ubikinonia ja vähentävät veren ubikinonin pitoisuutta. Se voidaan palauttaa ennalleen nauttimalla ubikinonia purkista. Yksi suositeltava vaihtoehto on vaihtaa statiinit berberiiniin.

Okeahialam BN. Reversal of statin-induced memory dysfunction by co-enzyme Q10: a case report. Vascular Health and Risk Management. 2015 Nov 6;11:579-81. doi: 10.2147/VHRM.S90551. eCollection 2015.