Karpalo on erinomainen terveystuote

Antibiooteille vastustuskykyiset eli resistentit bakteerit ovat huolen aiheena kaikkialla maailmassa. Karpalouute on osoittautunut erinomaiseksi luonnon antibiootiksi uusiutuvien virtsatietulehdusten ehkäisyssä ja täydentävässä hoidossa, raportoivat lääkärit 27.–30.10.2015 Ranskassa pidetysssä 7. International Conference on Polyphenols and Health -kongressissa.

"Olemme jo kauan tienneet, että karpalosta on hyötyä virtsatietulehduksissa, mutta uudet tutkimukset ovat laajentaneet tietämystämme sen terveysvaikutuksista, sanoi infektiolääkäri Kalpana Gupta, joka toimii apulaisprofessorina Bostonin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Antibioottiresistenssi on rajoittanut suuresti tehokasta virtsatieinfektioiden suun kautta annettavaa antibioottihoitoa, Gupta totesi. Karpalon käyttö voi ehkäistä virtsatietulehduksia ja vähentää siten antibioottien tarvetta ja käyttöä, jolloin resistenssin kehittymisen todennäköisyys pienenee. Toistuva antibioottien käyttö lisää resistenssin todennäköisyyttä.

Karpalo on hyvä antioksidantti, joka suojaa myös hapetusstressiä vastaan ja tarjoaa siten monia terveyshyötyjä. Ravitsemustieteen professori Peter Howe (University of Newcastle in Australia) kertoi kongressissa, että polyfenolit (joita on karpalouutteessa) parantavat verenvirtausta valtimoissa ja parantavat siten sydän- ja verisuoniterveyttä ja aivojen verenkiertoa.

Karpalo voi olla vitaaliravintoa kokonaisterveydelle, jota yhä useammat ihmiset nykyään tavoittelevat, Howe tiivistää. ”Olen tyytyväinen voidessani kuulua kansainväliseen tutkijaryhmään, joka esittää uusinta tutkittua tietoa ja uusia mahdollisuuksia edistää terveyttä [luonnonmukaisesti]”, hän lisää.