Astman vaihtoehtoinen hoito

Uuden Seelannin vihersimpukkauute ja E-EPA urheilijoiden suosiossa

Huippu-urheilijoilla esiintyy yleisesti astmaa ja astmankaltaisia oireita. Kaikki heistä eivät halua käyttää kortisonisuihkeita. Esimerkiksi maailmankuulu pitkänmatkan juoksija Paula Radcliffe käyttää ja kehuu Uuden Seelannin vihersimpukasta (Perna canaliculus) uutettua valmistetta. Se sisältää ainesosia, jotka estävät 5-LOX-entsyymiäeikosanoideja

tuottamasta tulehdusta aiheuttavia sytokiineja ja keuhkoputkistossa. Niinpä uute ehkäisee astmaa (ja myös nivelvaivoja, joiden syynä on usein sama 5-LOX-entsyymi).

Paula Radcliffea haastatteli tämän aamun The Independet -lehti.

Yhdysvalloissa Indianan yliopiston urheilulääkärit ovat tutkineet kalaöljyn vaikutusta uimareiden astmankaltaisiin oireisiin ja todenneet sen auttavat hyvin. Vihersimpukan ja kalaöljyn biologiset vaikutusmekanismit tunnetaan nykyisin jo varsin hyvin, kuten alla olevista linkeistä ilmenee. Näiden luontaistuotteiden ansiosta on mahdollista vähentää astmasumutteiden haittavaikutuksia, jotka eivät ole aivan vaarattomia. Luontaistuotteita voi tietenkin käyttää myös yhtaikaa astmalääkkeiden kanssa, jolloin niiden tarve saattaa vähetä.

Tutkimusraportti kalaöljyn vaikutuksista
Astma ja sytokiinit
Astmasumutteista allergioita
Astman täydentävä ravitsemushoito